Perberesit
– Makarona dredha 100 gr
– Bizele 50 gr
– Sallate “latuga” 70 gr
– Djathe parmixhan 1 luge
– Vaj ulliri 2 luge
– Disa gjethe majdanozi
Pergatitja
Pasi keni lare me uje te bollshem gjethet e latuges, i zjeni ne uje te bollshem. Pas zjerjes largoni nga tenxherja gjethet, por mos e derdhni ujin me te cilin kane ziere. I kaloni ne mikser duke hedhur brenda edhe djathin parmixhan, vajin dhe bizelet e ziere me pare ne nje tenxhere tjeter. Krijohet keshtu nje salce jeshile. Ne ujin me te cilin keni zjere me pare latugen, zjeni makaronat. Pasi kane zjere i kulloni makaronat, duke ruajtur pak nga uji i zierjes. Kete mund ta perdorni per te rregulluar trashesine e salces, nese ju duket e nevojshme. Bashkoni makaronat me salcen jeshile dhe i sherbeni ne pjaten e femijes suaj.
Ushqimi eshte gati!
Vlerat ushqyese
Gatimi i makaronave ne ujin e zjerjes se perimeve eshte nje menyre e mire per te marre prej tyre te gjitha vlerat ushqyese, perfshire ketu edhe ato qe humbin ne uje gjate zjerjes. Edhe pse bizelet permbajne me pak proteina krahasuar me elementet e tjere se “familjes bishtajore”, lengu i tyre i kombinuar me oriz ose makarona, i ben proteinat e tyre perafersisht te rendesishme me ato te mishit.
Lexo edhe: Makarona me thjerreza
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu