Heqja e lëkurës së perimeve kërkon shumë punë dhe për disa ekspertë të kuzhinës, është kohë e humbur dhe e çuar dëm.
Bea Johnson nuk ka një qërues perimesh. Këtë fakt e mësova vite më parë, ndërsa lexoja librin e saj dhe kjo bëri shumë përshtypje. Si rezultat i mos zhveshjes së perimeve, përgatitja e ushqimit është shumë më e shpejtë dhe ne përfitojmë nga vitaminat që gjenden vetëm në lëkurë.
Në një artikull në Washington Postbacks Johnson rendit përfitimet, duke thënë se ka shumë më shumë fibra në pjesën e jashtme të perimeve dhe se një larje e mirë është e mjaftueshme për të pastruar një perime dhe për të qenë në gjendje për t’u ngrënë. Sa i përket trajtimit të pesticideve, zhveshja nga lëkura nuk është aq e efektshme sa disa njerëz mund ta mendojnë.
“Heqja e lëkurës nuk garanton eliminimin e pesticideve. Nëse jeni të shqetësuar për ekspozimin ndaj tyre, sigurisht që mund të zgjidhni të blini produkte organike”.
Kjo nuk do të thotë që të ndaloni së qëruari gjithçka. Disa perime kanë nevojë, të tilla si rrënja e selinosë.
Por shumë të tjera, si karotat, trangujt, kungulli, patatet, patatet e ëmbla, rrepat dhe panxhari, mund të gatuhen së bashku me lëkurën.
Lexo edhe: 14 këshilla për të ruajtur frutat dhe perimet sa më gjatë të jetë e mundur
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu