Nëse po mendoni se çfarë të përgatisni për darkë, ne po ju vijmë në ndihmë me 3 receta të thjeshta, të shpejta e mbi të gjitha të shëndetshme.
Biftek me brokoli | Fasule të kuqe me patate të ëmbla | Makarona me brokoli

Biftek me brokoli
Përbërësit:
- 2/3 filxhan salcë soje;
- 1/2 tas me koncentratë pule;
- 1/4 filxhan mjaltë;
- 2 lugë uthull;
- 2 lugë sheqer kaf;
- 3 thelpinj hudhër të grirë;
- 1 lugë gjelle vaj susami;
- 1 lugë gjelle miell misri;
- 1 lugë çaji xhinxher;
- 1/4 lugë çaji piper të kuq;
- 1 lugë gjelle vaj ulliri;
- 1 copë biftek;
- 1 brokoli e prerë në copa.
Përgatitja:
- Në një tas të mesëm, përzieni së bashku salcën e sojës, koncentratën e pulës, mjaltin, uthullën, sheqerin kaf, hudhrën, vajin e susamit, miellin e misrit, xhinxherin, piperin e kuq dhe 1/4 filxhan ujë; e më pas e lini mënjanë.
- Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh në nxehtësi të mesme. Shtoni biftekun dhe kuzhinier, duke e përzier, derisa të skuqet, rreth 3-4 minuta.
- Shtoni në përzirje brokolin dhe salcën e sojës derisa të skuqet dhe të trashet pak, rreth 3-4 minuta.
- Shërbejeni menjëherë.

Fasule të kuqe me patate të ëmbla
Përbërësit
- 4 patate të ëmbla mesatare;
- 1/2 filxhan salcë kosi;
- 1 lugë çaji lëng limoni;
- 1/2 lugë çaji piper të zi;
- 1/2 qepë të kuqe mesatare, e grirë imët;
- 1 1/2 lugë vaj ulliri;
- 1/4 lugë çaji pluhur hudhre;
- 1/4 lugë çaji pluhur qepe;
- 1/4 lugë çaji spec djegës;
- 1/2 lugë çaji kripë deti;
- 1 tasfasulke të kuqe.
Për shërbim:
- 1/2 avokado, e copëtuar;
- 1 grusht majdanoz, të copëtuar.
Përgatitja
- Parangrohni furrën.
- Vendosni patatet e ëmbla në një tepsi të lyer me yndyrë dhe piqini për 55-65 minuta ose derisa piruni të futet lehtësisht tek ato.
- Përgatitni salcën duke bashkuar salcën e kosit, lëngun e limonit dhe piperin e zi. Lërini mënjanë.
- Kur kanë ngelur rreth 10 minuta nga përfundimi i patateve, ngrohni vajin në një tigan mbi nxehtësi mesataree dhe më pas shtoni qepën. Kavërdisini për 5 minuta derisa qepët të fillojnë të marrin ngjyrë kafe të lehtë. Shtoni në erëzat dhe gatuajini për 3 minuta të tjera.
- Shtoni fasulet në tigan. Vazhdoni t’i gatuani, duke i trazuar shpesh. Në përfundim hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.
- Pasi patatet të jenë ftohur, pritini, ndani mishin nga lëkura.
- Përhapni në mënyrë të barabartë përzierjen me fasule, avokado, majdanoz dhe salcën me kos sipër patateve.

Makarona me brokoli
Përbërësit
- 1 pako makarona;
- 1 lule brokoli;
- 3 lugë gjelle gjalpë;
- 3 lugë gjelle djathë kaçkavall;
- Kripë për shije;
- Piper i zi;
- Piper i kuq.
Përgatitja
- Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni makaronat. Ziejeni derisa makaronat të jenë al-dente (7-10 minuta). Shtoni brokolin në ujin e makaronave që vlojnë, fikni nxehtësinë dhe lërini për 1-2 minuta, ose derisa brokoli të jetë zbutur. Kullojini makaronat dhe brokolin në një kullesë.
- Hidhini makaronat dhe brokolin përsëri në tenxhere (me nxehtësinë e fikur) ose në një tas dhe shtoni gjalpin. Hidhni derisa gjalpi të ketë shkrirë. Shtoni majdanozin, kripën, specin e freskët dhe piperin.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu